Українська команда Tsunami RT Centro Porsche Padova перебуває в самому центрі стартового «урагану», коли її пілотам доведеться виступати на етапах Porsche Carrera Cup Italia і Porsche Carrera Cup France чотири тижні поспіль. Половина шляху вже пройдена – позаду насправді успішні візити в італійську Імолу і бельгійський Спа-Франкоршам, які принесли три перемоги і три подіуми в перегонах (це не рахуючи поула, найшвидшого кола і трьох командних перемог). Зараз наша команда, яку знов представлятимуть три пілоти

(Алессіо Ровера, Томмазо Моска і Алекс де Джакомі) вирушила до Франції – точніше, в Ле-Кастелло, де 11-13 травня на автодромі Circuit Paul Ricard відбудеться другий етап Porsche Carrera Cup Italia.

  Траса зараз посідає особливе місце в ієрархії гоночних треків Франції та Європи – вона була побудована ще в 1969 році, а роком пізніше прийняла перші автоспортивні змагання. Потім в 1971-1990 роках 14 раз приймала у себе Гран-Прі Франції, етап чемпіонату світу Формули-1, поки не поступилася цією честю трасі Circuit de Nevers Magny-Cours (модернізованої спеціально для цієї мети). Згодом Circuit Paul Ricard був повністю перебудований, завдяки чому перетворився в один з найкращих автоспортивних полігонів Європи і на якийсь час навіть отримав нове позначення Paul Ricard High Tech Test Track (пізніше йому повернули звичну назву) – власники автодрому зазвичай з гордістю відзначають, що можуть запропонувати гонщикам аж 167 різних варіантів конфігурації траси, з довжиною кільця від 826 м до 5861м. Всі ці якості дозволили Ле-Кастелле не просто повернути собі Гран-Прі Франції після 28 років перерви, а й також відновити Францію в календарі Формули-1 (де вона в останній раз з’являлася в далекому 2008 році, ще на Маньї-Курі).

  Алессіо Ровера: «В минулому не раз брав участь в гонках і тестах на болідах Формули-3 на Circuit Paul Ricard – траса мені дуже подобається, я завжди був на ній швидким».

  Томмазо Моска: «Кілька тижнів тому ми з Tsunami RT вже були тут на тестах – і я розраховую на відмінні результати. Наша мета – боротьба за перемогу!»

  Певна іронія долі полягає в тому, що учасники Porsche Carrera Cup Italia з’являться на французькій трасі набагато раніше за своїх колег з Porsche Carrera Cup France (вони повернуться на «рідну» територію лише в липні, коли відбудеться етап в Діжоні). З усіх трьох пілотів Tsunami RT Алессіо Ровера найкраще знайомий з гоночним треком в Ле-Кастелле – три роки тому він виступав в серії Euroformula Open (відкритий чемпіонат Європи Формули-3), тоді ж в двох стартах на Circuit Paul Ricard фінішував другим і третім. Нагадаємо, що після першого етапу італійської серії Tsunami RT Centro Porsche Padova лідирує в двох основних заліках – в особистому два перших місця займають Томмазо Моска (30 очок) і Алессіо Ровера (27 очок), а вся команда записала на свій рахунок максимально можливу кількість очок за один гоночний уїк-енд (36). Крім того, Алекс де Джакомі зараз перебуває на четвертому місці в Michelin Cup (заліку джентльмен-драйверів).

  Програма гоночного уїк-енду (час київський)
  П’ятниця, 11 травня
15.35-16.35 – вільні тренування (60 хвилин)

  Субота, 12 травня
11.25-11.55 – перша кваліфікація (30 хвилин)
12.00-12.10 – друга кваліфікація (10 хвилин, для 10 кращих пілотів)
17.30 – перша гонка (28 хвилин + 1 коло)

  Неділя, 13 травня
17.30 – друга гонка (28 хвилин + 1 коло)

  Пряму трансляцію зі перегонів на Circuit Paul Ricard можна побачити на сайті http: //www. Carreracupitalia .it

  Усі останні новини про Tsunami RT можна дізнатися на її офіційному сайті , а також на сторінці команди в Facebook
http:// tsunami-rt.com/
https:// www. Facebook .com/Tsunami.RT

  Фото Akis Temperidis (Tsunami RT)
  Павел Скобленко (пресс-служба Tsunami RT)